top of page

SIX Valmistusklubissa Kyberturvallisuus ja Kybervakuuttaminen: Yritysten tulevaisuuden haasteet

“On kahden tyyppisiä yrityksiä: niitä, jotka on hakkeroitu ja niitä, jotka tullaan hakkeroimaa."

Näin siteerasi Bravesonin Ville Pulkkinen SIX Valmistusklubin Kyberturvallisuus ja kybervakuuttaminen -webinaarissa. Tämä lausahdus kiteyttää hyvin nykyisen kyberturvallisuuden tilan ja haasteet, joita yritykset kohtaavat.


Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutuneista yrityksistä vain murto-osa päätyy julkisuuteen
Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutuneista yrityksistä vain murto-osa päätyy julkisuuteen

Webinaari, joka järjestettiin yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän yliopiston, Business Tampereen ja JYVSECTECin kanssa, tarjosi syvällistä tietoa ja herätteleviä näkökulmia kyberturvallisuudesta ja kybervakuuttamisesta.


Tässä muutamia keskeisiä oppeja:


  1. Sisäpiiriläiset ja kyberhyökkäykset: Usein onnistuneen kyberhyökkäyksen taustalla on yrityksen sisäpiiriin kuuluva henkilö. Tämä korostaa tarvetta sisäisen turvallisuuden ja luottamuksen hallintaan.

  2. Resilienssi ja vastuut: Kyberhyökkäyksiä ei voida täysin estää, joten yritysten on tärkeää kehittää resilienssiä ja ymmärtää vastuunsa. Tämä tarkoittaa valmiussuunnitelmien laatimista ja jatkuvaa riskienhallintaa.

  3. Riskien arviointi: Vaikka yritykset tunnistavat kyberriskit, niiden suuruuden arviointi on usein haastavaa. Tämä vaatii jatkuvaa seurantaa ja analysointia.

  4. Kybervakuuttaminen: Kyberhyökkäysten aiheuttamia taloudellisia vahinkoja voidaan kattaa kybervakuuttamisella. Tämä on tärkeä osa yritysten riskienhallintastrategiaa.

  5. Toimitus- ja palveluketjujen tietoturva: Yritysten on huomioitava myös alihankkijoihin ja toimittajiin liittyvät riskit. Toimitus- ja palveluketjujen tietoturva ja jatkuvuus ovat yhä kriittisempiä.



Kyberturvallisuus koostuu Martti Lehdon mukaan useista kokonaisuuksista
Kyberturvallisuus koostuu Martti Lehdon mukaan useista kokonaisuuksista

Webinaarin puhujat, kuten Martti Lehto (Jyväskylän yliopisto), Tero Kokkonen (JYVSECTEC/Jamk), Sanna Laakso (Jyväskylän kaupungin elinkeinopalvelut), Jani Salonen (Aon Finland) ja Ville Pulkkinen (Braveson Oy), tarjosivat arvokkaita näkemyksiä ja käytännön neuvoja. Kiitos heille herättelevistä puheenvuoroista!


Kyberturvallisuus on jatkuvasti kehittyvä ala, ja yritysten on pysyttävä ajan tasalla uusimmista uhkista ja suojautumiskeinoista. Tämä webinaari oli erinomainen tilaisuus oppia ja verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.


Comentários


bottom of page