top of page

SIX Mobile Machines ja FIMA jatkavat kansainvälisen yhteistyöverkoston rakentamista

Kesäkuun lopulla työkoneaiheinen delegaatio vieraili Brysselin yliopistolla VUB ja Aachenin yliopistolla edistäen yhteistyötä kummankin tahon suuntaan.



Vierailukohteina olivat:


  • MOBI Center VUB Brysselissä- Tutkimusaiheina ovat sähköiset ajoneuvot sekä niiden toimivuuteen vaikuttavat tekijät.

  • RWTH Aachen IFAS. Tutkimusaiheina hydrauliikan järjestelmät erityisesti työkonesovelluksiin.

  • RTWH Aachen MSE. Tutkimusaiheina liikkuvien työkoneiden voimasiirto komponentit ja järjestelmät. Aachenissa keskusteltiin erityisesti yhteistyöstä Mobile machines alueella jossa Aachen koordinoi myös osaamiskeskusta.  

 

Yhteistyötä pyritään rakentamaan konkreettisin hankevalmisteluin sekä tiedon ja datan jakamisen että esim yhteisten koulutusverkostojen luomisen osalta. Yhteistyökohteita tunnistettiin monia ja keskusteluja jatketaan syyskuun aikana.

 

Saman matkan aikana osallistuttiin Industrial IVT Expoon ja konferenssiin Kölnissä. Business Tampere organisoi näyttelyosaston, jossa oli esillä suomalaisia alan yrityksiä sekä yliopistojen ja tutkimuslaitosten osaamisia älykkäiden ajoneuvojen aihealueelta Platform of Excellence (PoE) hankkeen kautta.

 

Platform of Excellence (PoE) on Euroopan Unioinin osarahoittama hanke - Suomalainen osaaminen globaalina suunnannäyttäjänä ja johtavana toteuttajana liikkuvien työkoneiden kaksoissiirtymässä (SIX-PoE), jolla tuetaan PoE:n rakentumista.





 



Suomalaisia esityksiä nähtiin useita konferenssissa. Liikkuvien työkoneiden ekosysteemien lisäksi SIX tiekartta oli esillä sekä esitys liikkuvien työkoneiden sähköistyksen eduista. Myös suomalaisten vahva automaatio-osaaminen näkyi esityksissä.

Comments


bottom of page